Meditacija

Meditacija pred jutranjo kavo

Sama priznam, da sem kar težko sprejela dejstvo, da bom morala poskrbeti za svoje duševno stanje. Prepričana sem bila, da jaz tega ne potrebujem, potem pa mi je telo narekovalo drugače. Tako sem se odločila, da bom začela meditirati. Kako bom začela, pa je bilo še vprašanje. 

Meditacija pred jutranjo kavo

Nisem vedela v kateri del dneva naj jo vključim. Nikoli ni bil pravi čas. Ko mi je prijateljica rekla, da meditira zjutraj, sem se tudi sama odločila tako. Sedaj je bila zjutraj na vrsti meditacija in ne kavica. S tem sem se morala sprijazniti. Čeprav vam lahko povem, da ni bilo lahko. Ko sem začela meditirati, sem veliko razmišljala o kavi. Potem pa sem postala vedno bolj pridna in znala poskrbeti za svoje misli. 

Sedaj je meditacija moja prva stvar, ki jo zjutraj z veseljem opravim. Tako lahko rečem, da vse skupaj predelam veliko lažje. Sedaj vem, kako zdrava je meditacija, če jo vključite v svoje življenje, vam bo prinesla samo dobro. Če le imate možnost, potem naj bo meditacija del vašega življenja. Je pa res, da je potreben čas. Nekateri si ga težje vzamejo, drugi spet lažje. Glavno pa je, da si zase potreben čas tudi vzamemo, ker tako bomo poskrbeli, da bomo zadovoljni in tako bodo zadovoljni tudi ljudje okoli nas. 

Če bi vedela, kako dobro name vpliva meditacija, bi jo delala že veliko prej. Ker pa nisem vedela, da bo tako dobro vplivala name, sem zjutraj raje pila kavo. Tudi sedaj jo pijem, vednar po meditaciji. In lahko vam povem, da je kava še slajša in še bolj sem srečna, da jo lahko spijem. 

Sedaj vem, kaj mi bo prineslo duševni mir in umiritev telesa. Zato bo meditacija pri meni prisotna še vedno čisto vsaki dan in to zgodaj zjutraj. Je pa res, da mi je postala tako všeč, da je pri meni meditacija postala vedno daljša.